2018 BitCoin beskattet ?

En dansk datamatiker gjorde formentlig sit livs handel, da han i 2013 købte 478,69 bitcoins.

Men han slipper ikke for at betale skat af gevinsten. Det har Skatterådet fastslået i en ny afgørelse, skriver revisionsfirmaet BDO.

POTENTIEL GEVINST PÅ 4.800 PCT.

Sagen viser ifølge BDO, at alt håb om skattefrihed foreløbigt er ude for danske bitcoin-investorer. Tilbage i marts fastslog Skatterådet, at man skal betale skat af sine bitcoin-gevinster, hvis der er tale om spekulation.

Og selvom datamatikeren i denne sag købte sine bitcoins på et tidspunkt, hvor bitcoins ifølge BDO mest var for særligt interesserede og ikke et investeringsobjekt, falder skattehammeren alligevel.

Dette er et tydeligt eksempel på skattepraksis i Danmark. Vinder du, skal du betale skat. Taber du, så kender Skat ikke noget til dette.

Vurderingen af om det er spekulation eller ej er ren subjektiv og i dette tilfælde klart imod virkeligheden.

Det er hensigten på købstidspunktet, som er afgørende for, om man beskattes af sin bitcoin-gevinst. (og da var det ikke klart at dette var et spekulativt objekt Skat ville i øvrigt helelr ikke kendes ved dette object)

Køber man kryptovalutaer af ren nysgerrighed eller for at bruge dem som betalingsmiddel, er en gevinst ved et senere salg faktisk skattefri, selvom salget sker på grund af store værdistigninger, skriver BDO. (Hvrdan finde man nu ud af det?)