2016 Aktier nyt bøvl med lagerskat?

Mere skattebøvl og uforståelig lovgivning.

Fra den 1. juli skal mindst 80.000 danske investorer bøvle mere med selvangivelsen.Det bliver konsekvensen af lovforslag L 123, som ventes vedtaget torsdag, fortæller Nordea Invest.

Lovforslaget har til formål at lukke to potentielle huller i reglerne om udbytteskat, og det vil ramme 60.000 kunder hos Nordea Invest og formentig 20.000, som er kunder andre steder.

»Det kunne se ud som om Folketinget er gået i panik før ferien 'feberedning'  og generer man investeringsfondsbranchen.

De nye skatteregler betyder, at investorer skal selvangive til Skat, hvad deres andel af en eventuel salgssum har været. Derefter skal investoren justere opgørelsen over lagerskat på selvangivelsen.

Nordea arbejder lige nu på at finde en løsning på de nye regler, eventuelt vil banken rykke sine investeringsfonde til udlandet.

Hvorfor vælger danske fimaer at gå på børs i Sverige.

I forbindelse med Lauritz.coms offentliggørelse af virksomhedens planer om at lade sig børsnotere i Sverige for nylig, udtalte Claus Gregersen, formand for Børsmæglerforeningen, sig til Finans omkring, hvorfor nogle virksomheder rykker mod det svenske aktiemarked. En af årsagerne er ifølge ham, at der er komplicerede skatteregler for investorerne i Danmark.