Bil skat af fri bil, motorskat, snyd med registreringsafgift

2019 Pas på ved køb af ny bil!

 

Køber man ny bil, skal man se sig for. Ellers kan man risikere at betale for meget til bilforhandleren. Efter at det er blevet muligt at slå bilens registreringsafgift op hos SKAT, har FDM modtaget flere henvendelser fra bilkøbere, der har betalt mere i registreringsafgift til bilforhandleren, end der er indbetalt til SKAT.

Men en bilforhandler må ikke opkræve mere i registreringsafgift, end der sendes videre til SKAT. Det viser ny afgørelse fra Ankenævn for biler, som netop har givet et FDM-medlem medhold i, at en bilforhandler skal tilbagebetale for meget opkrævet registreringsafgift.

I sagen havde FDMs medlem ifølge slutsedlen betalt 78.382 kroner i registreringsafgift til bilforhandleren. Af SKAT's hjemmeside beløb registreringsafgiften sig dog 'kun' til 73.505 kroner. En forskel på 4.877 kroner, som forbrugeren altså nu skal have tilbage.

Siden august 2018 har det været muligt på SKAT's hjemmeside at se, hvor meget der er betalt i registreringsafgift af ens bil. Tidligere var det ikke muligt for forbrugerne at se. Derfor frygter FDM, at mange bilkøberne i årevis kan være blevet opkrævet mere i registreringsafgift, end der er blevet betalt til SKAT.

Typisk drejer henvendelserne til FDM sig om differencer på 5.000-10.000 kroner. I et enkelt tilfælde har der dog været tale om, at en bilkøber blev opkrævet knap 50.000 kroner mere i registreringsafgift, end forhandleren indbetalte til SKAT.