Julefrokost udgifter grænser?

Julefrokost udgifter grænser?

»Der er intet loft for, hvor mange penge en arbejdsgiver må bruge på julefrokosten.

Men man skal alligevel sørge for, at arrangementet holder sig inden for et rimeligt udgiftsniveau og en rimelig varighed.

Hvis Skat konkret går ind og ser på udgifterne og vurderer, at der er brugt for mange penge, risikerer medarbejderne at blive beskattet,« siger skatteadvokat Lars Emde Poulsen fra Advodan.

Som udgangspunkt kan virksomheden trække alle sine udgifter til julefrokosten fra i skat. Det gælder alt lige fra leje af lokale, mad og drikkevarer til underholdning og transport. Virksomheden må også gerne invitere ægtefæller med. De kan også trækkes fra.

Ifølge Lars Emde Poulsen skal man dog passe på, hvis der lidt for ofte holdes den slags fester, eller hvis man planlægger at invitere medarbejderne ud at rejse i flere døgn.

I fjor oplyste Skat til Fagbladet 3F, at en julefrokost normalt ikke udløser beskatning af medarbejderne. Heller ikke selvom kuvertprisen ryger op i flere tusinde kroner.

Men hvis julefrokosten arrangeres som en dyr rejse til udlandet, og rejsen varer flere dage, falder hammeren. »Sådan et arrangement vil udløse beskatning af medarbejderne,« oplyste Skat.