dobbeltbeskatning Frankrig og Spanien

2016-07-01  Skat har stadig ikke en aftale med Frankrig og Spanien

Skat afbrød ensidigt for en del år siden-2008- mange aftale med andre lande - herunder Frankrig og Spanien.  l ink se mere

Der er fortsat ikke en aftale. Dette er en hån mod danskere og mod al fornuft, da det hæmmer eksport til dette land.

»Det skaber usikkerhed, når man handler med et land, hvor der ikke er nogen dobbeltbeskatningsaftale. Så er det vanskeligt at vurdere, hvad nettoprovenuet bliver af den aktivitet, man sætter i gang. Hvis man ikke har en dobbeltbeskatningsaftale, hvor landene samarbejder, kan det gå galt, og man kan komme ud for, at man skal betale skat af de samme penge,«  forklarer Anders Torbøl, præsident for det dansk-franske handelskammer.

16 virksomheder har hevendt sig til Skatteministeriet om at få taget sig sammen til at rette op Skat's fejl og forsømmelser.

»Manglen af en dobbeltbeskatningsaftale giver dobbeltbeskatning. Det er specielt ved leveringen af service, hvor der er situationer, hvor man reelt bliver dobbelbeskattet, hvis man sælger direkte mellem Danmark og Frankrig. Det betyder, at man må rundt om nogle andre lande og lave særlige konstruktioner for at undgå dobbeltbeskatningen."

 

Undtagelser efter ophævelsen - 'bøvl og besvær' :

Der vil således fortsat skulle udstedes skattefritagelser for pensionister der er hjemmehørende i Frankrig eller Spanien, men hvor udbetalingerne først påbegyndes efter den 31. januar 2008. Fritagelsen gøres tidsbegrænset frem til og med 31. december 2008.

Der skal endvidere udstedes skattefritagelser til personer der er omfattet af overgangsreglerne i loven, jf. nedenfor.

Generelt om dobbeltbeskatning i EU l ink se mere

Opfordring til stop af smølet i Skat - Udvandrerne se linket. Sendt til Holger K. Nielsen - der heller ikke passede sit arbejde.

Solkysten i Spanien  link se mere

Århus Universitet link se mere

 

Tax.dk  se mere