2012 Kasi Jesper - trusler og tvang

2012 Kasi Jesper udsættes for tvang og trusler

maj 2012

Smykkerigmanden Jesper "Kasi" Nielsen har fået den undskyldning af Skat, som han så længe har efterlyst. Jesper Nielsen har netop modtaget et 10-sider langt brev, hvori Skats indsatsdirektør Erling Andersen i stærke vendinger beklager forløbet af Kasi-Jespers skattesag.

Jyllands-Posten afslørede i marts, hvordan Skat havde pranget med smykkerigmanden om hans skatteansættelse og truede med politianmeldelse og et gigantisk personligt skattesmæk, hvis han ikke accepterede Skats forligstilbud. Derudover lagde Skat op til, at han skulle forpligte sig til ikke at klage over Skats afgørelse, fordi den ikke kunne forsvares ud fra den gældende skattelovgivning.

Skat var for flinke viser det sig nu se 180grader.

2016-01-18 Afgørelse:

Smykkerigmanden Jesper Kasi Nielsen har tabt en omstridt sag til Skat i Landskatteretten.

Det skriver Jesper Kasi Nielsen på sin Facebook-side.

Jesper Kasi Nielsen indbragte sagen for Landsskatteretten, da Skat ville beskatte ham personligt af 163 millioner kroner i perioden 2007-2011. Langt størstedelen handlede om Jesper Kasi Nielsens sponsorudgifter til fodboldklubben Brøndby og håndboldklubben AG København.

SAGEN OM KASI-JESPER
  • Sagen, der startede i 2011, drejer sig om hvorvidt Jesper Kasi Nielsens sponsorater af fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København var personlig hobby eller forretning.
  • Striden førte til, at Skat i 2012 indefrøs stort set hele rigmandens personlige formue. Og kort efter gik håndboldklubben AG København, som Jesper Nielsen var medejer af, konkurs.
  • I løbet af sagen truede Skat bl.a. med at gå personligt efter Kasi-Jespers mor og søster, hvis ikke han betalte en milliongæld i skat. Skat sendte i 2013 en personlig undskyldning, hvor man bl.a. kaldte behandlingen af ham for stærkt kritisabel, ulovlig og helt utilstedelig.
  • 24. sept. 2014 fik sagen konsekvenser for fire medarbejdere i Skat. To blev flyttet til andre stillinger, mens to fik reprimander.

 

- Vi har nu modtaget Landsskatterettens kendelser, der - fuldstændigt som frygtet - stort set stadfæster alle Skats afgørelser. Landsskatteretten har i kendelserne kun i begrænset omfang refereret vores argumenter, ligesom Landsskatteretten i sin begrundelse helt har undladt at forholde sig til flere af vores centrale argumenter, andre af vores argumenter har de kun forholdt sig til i ultrakorte vendinger, skriver Kasi-Jesper på sin Facebook-profil.

Skat mener, at sponsoraterne reelt handlede om at pleje Jesper Kasi Nielsens private interesserer, og at de derfor skal beskattes med 42 procent som maskeret udbytte.