CFC skat nye vanskeligheder for erhverv

Det er en svær tid vi lever i.

Corona epidemie har skabt store vasnkeligheder for mange erhverv med mange og lange nedlukning. Mink erhvervet er affviklet helt uden lov. Grundloven er overtrådt på det groveste §73. Ministeransvarlighedsloven skal i anvendelse. Statsminsiteren tror hun kan slippe ved at lade Fødevareministeren trække sig. Det opfylder ikek §2 i Ministeransvarlighedsloven.

CFC skatten er et nyt forsøg på at gøre den globale handel vanskelig.

Ørsted: Ny skattelov kan koste i milliardklassen.

2020-11-18.

Skatteminister Morten Bødskovs (S) nye lovforslag om en såkaldt CFC-skat vil betyde ekstra skatteregninger og tabte ordrer for store koncerner som Ørsted og Danfoss.

- Den meromkostning skal vi jo lægge ind i vores bud, men det skal ingen af vores konkurrenter gøre. Og hvis vi begynder at tabe buddene på de udenlandske vindprojekter, får det en direkte effekt på beskæftigelsen i Danmark, tilføjer han.

CFC-skatten skal forhindre, at en koncern opretter og overfører penge til et datterselskab i et land med lav skat med det formål at låne penge til koncernens drift i udlandet.

Forslaget minder i høj grad om et andet af Morten Bødskovs forslag for et år siden, som der dog ikke var flertal for.

Det skaber undren hos Dansk Industri, at forslaget kommer igen uden større justeringer. Organisationen vurderer, at forslaget i sin nuværende form vil få mange selskaber i klemme.