2018 afgifter på boligsalg

2018 Store afgifter på boligsalg.

Ved salg af fast ejendom er der fra Statens side pålagt store omkostninger/afgifter.

- krav om energimærkning udgift ca kr 7.500 men fejl i hvert 3. energimærke

- tilstandsrapport kr 6.000

- EL-syn kr. 1.500

- Dokumentkontrol kr 1.500

- salær og markedsføring kr. 60.000

- Tinglysning kr 1.660

- Skøde  kr. 1,5%  af beløbet eks på 1 mio kr kr 15.000

- pantebrev kr 1.600 + 1,5%  kr 16.600

Ialt omkring kr 50.000 .-  (på pålydende 1 mio kr.)

Mens de stigende boligpriser har gjort ondt på dem, der har købt bolig i hovedstadsområdet de seneste år, så har prisfesten lunet godt i statskassen.

På bare fem år er statens indtjening på såkaldte tinglysninger steget fra 4,6 milliarder i 2013 til 6,8 milliarder i 2018, viser tal fra Skat.

Det, du får i en tinglysning, er statens officielle registrering af, at det er dig, der ejer grunden. Det foregår i dag via et login med nem-id på tinglysning.dk. Og kræver intte arbejde - det har aldrig været så nemt alligvel tager Sagførerne mindst kr 7.000 for dette arbejde du slev kan gøre.

Hos Parcelhusejernes Landsforening, der repræsenterer parcelhusejerne i Danmark, kalder man afgifterne en skat og en rovdrift på boligkøberne.

- Når man skal have et kørekort, et pas eller offentlige attester, som man kun kan få et sted - herunder altså også en tinglysning - så er det altså noget svineri, at man lægger en ekstra skat på, siger Allan Malskjær, der er formand i Parcelhusejernes Landsforening.

Han mener, at tinglysningsafgiften burde have en størrelse, så det svarer til, hvad det koster at drive tinglysningssystemet.

- Tinglysningssystemet er til for, at vi skal vide, hvem der skylder hvad og hvorfor. Resten af beløbet, der lægges oveni, er en ren skat.

Skat brugte i 2017 74 millioner kroner på at drive tinglysningssystemet, oplyser Domstolsstyrelsen til DR P4 København.

Det svarer til, at Skat sidste år tjente sin udgift på tinglysninger hjem lige ved 100 gange - det er domstolsstyrelsens største indtægtkilde.

Konservative mener slet ikke, der burde være overskud på tinglysningsafgifterne, og vil have lavet hele boligskattesystemet om.

Han får dog ikke opbakning fra støttepartiet DF.

Skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) mener, det kan være fint, at der er en udgift forbundet ved at købe en ny bolig. Og han ønsker ikke at bruge penge på at fjerne statskassens store indtægtskilde.

Nu er det pudsigt nok ligesom med bilskatterne. Der er båd emoms, registreringsafgift, Motorskat, skat på forsikringen, skat på brændstof alt sammen noget de rlangt overskrider hele udgiften til infrastruktur. Alstå en vilkårlig skattekilde.