2019-10 Formåls rettet skattecenter

2019-10 Nyt skattecenter - formålsrettet.

Skat ophgiver de 5 styrelser der er oprettet med fokus på de store indtægtsområder som indkomstskat, motorskat, ejendom etc.

Det nye center skal fokusere på svindlere bl.a. med udbytteskat..

Centeret får et budget på 150 millioner kroner næste år, men eksperter tvivler på, at flere ressourcer til området er løsningen. 150 medarbejdere lyder ikke af meget. Gældsstyrelsen Danmarks nyeste og absolut dyreste pantefoged koster 2 mia og har over 1.600 mearbejdere og fjerde generation  af et udueligt system til opgørelse af borgernes gæld til Staten og kommunerne.  Fra Kobra - EFI og nu til PSRM som fortsat ikke er realiseret. Tilmed er Skattestyrelsens egen grundkonto ikke et retvisende instrument som påvist her.

Næste år skal der oprettes et nyt skattecenter, der især skal beskæftige sig med kontrol, svindel og udbytteskat.

Det foreslår regeringen, der vil afsætte penge på den finanslov, der skal forhandles på plads den kommende tid.

Dette er er tydelig politisk markering og uden reel kobling til de faktiske opgaver. Kompetencer til dette center kan også være et stor begrænsning. I sagen om udbytter er det tydeligt, at der slet ikke er nogen ansvarlige i Skat. Påpegning af grove systemiske fejl bliver ikke behandlet af de top ansvarlige, men sendt til de menige medarbejderes bord til stor frustration for dem..

Det er ikke noget godt start grundlag. Folketingeets egne forsømmelser adresseres slet ikke se f.eks. ejendomsbeskatningen.

Bog om skandalen [slutningen mangler at blive skrevet indtil vi kender slutningen i 2021]